Til sandwich, tapas eller tilbehør; focacciabrød er en klassiker for hele familien. Kendt for sin sprøde, rustikke overflade drysset med groft salt og friske rosmarinblade og nem at forberede aftenen før, det skal bruges. Find opskriften på den italienske favorit her.
Det skal du bruge
- 50 gram gær
- 2.5 dl vand
- 1 dl olivenolie
- 350 gram hvedemel (du kan erstatte ¼ med rugmel for et mere rustikt brød)
- 2 tsk havsalt
- 3 spsk frisk rosmarin
- 1 fed hvidløg
- 5 stk sorte oliven (valgfri)
Sådan gør du
- Rør gæren ud i halvdelen af vandet (lunkent), og tilsæt så resten af vandet med 1 tsk salt.
- Tilsæt halvdelen af melet, og rør til dejen er jævn.
- Hæld dejen ud på et melstrøget bord, og tilsæt det resterende mel lidt efter lidt, mens du ælter i ca. 10 minutter (dejen skal stadig være lidt våd i konsistensen).
- Smør en skål med olie, og kom dejen heri.
- Dæk skålen med film, og lad dejen hæve ved stuetemperatur i mindst 2 timer (gerne op til et døgn).
- Forvarm ovnen til 180 grader varm luft.
- Læg dejen i en form eller på en plade med et viskestykke over, og lad den hæve i 45 minutter.
- Prik fordybninger i dejen med fingerspidserne, og hæld halvdelen af olivenolien i fordybningerne.
- Pynt med frisk rosmarin og havsalt (evt. også oliven).
- Lad brødet efterhæve i ca. 20 min.
- Bag brødet i ca. 15-18 minutter. Dit focaccia er klar, når skorpen let brunlig og lyder hult, når du banker på det.
- Server brødet, mens det er helt friskbagt og lunt. Velbekomme!
Nysgerrig på mere fra det italienske køkken?
Læs historien bag den originale pizzaopskrift fra Napoli, og find selve opskriften her.