Besøg det mellemøstlige køkken med tabouleh – en dejlig frisk sommersalat fuld af grøntsager og friske urter. Tabouleh er perfekt som tilbehør til sommerens grillaftener eller som del af et vegetarmåltider med flere grønne retter.

Tabouleh kan laves på både bulgur, couscous eller quinoa afhængigt af, hvor let retten skal være, og der er rig mulighed for at eksperimentere med forskellige friske urter. Klassiske opskrifter foreslår persille, men også basilikum og mynte smager fremragende i den mellemøstlige ret.

Det skal du bruge

  • Bulgur, couscous eller quinoa
  • Frisk persille (eller frisk basilikum eller mynte)
  • En god olivenolie
  • Citronsaft
  • Rødløg
  • Agurker
  • Tomater
  • Evt. friskhakket rød chili efter smag

Sådan gør du

Start med at koge bulgur, couscous eller quinoa og lade det køle af. Når væden er absorberet, kan du tilsætte olivenolie og citronsaft og røre rundt. Hak persille, rødløg, agurker, tomater og evt. chili fint i tern, og bland det sammen med de øvrige ingredienser. Det var det!

Tabouleh er både hurtigt og let at lave, og kan serveres som tilbehør til stort set al slags kød. Velbekomme!