De veganske alternativer spirer frem over alt. Og uanset om du er fuldt dedikeret til den veganske livsstil eller blot er nysgerrig på det veganske køkken, så er der masser af gode madoplevelser og spændende opskrifter at komme efter.

I dette indlæg får du inspiration til et par veganske versioner af typiske lette salater med et grønt twist. De er nemlig alle fulde af friske krydderurter, der er med til at løfte de velkendte klassikere til nye højder.

Foruden den friske duft og skønne smag er urterne desuden rige på vitaminer og antioxidanter, der gavner kroppen og bidrager til en naturlig og sund livsstil.

De bedste veganske salater

Kartoffelsalat kan laves på mange måder. Og en hjemmelavet version kræver ikke meget kærlighed, før den slet ikke kan sammenlignes med den fra supermarkederne. Denne urtekartoffelsalat : https://www.opskrifter.dk/opskrift/100972-urtekartoffelsalat er både nemt og lækkert hverdagstilbehør fuld af vitaminer og smag.

Prøv også denne opskrift på tabouleh med quinoa,: https://www.opskrifter.dk/opskrift/110408-tabbouleh-med-quinoa en lækker og let sommersalat med et frisk pift mynte.

Er du mere til pasta, så kast dig ud i en frisk pastasalat med cherrytomater, gedeost og urter. https://www.opskrifter.dk/opskrift/890-frisk-pasta-med-cherrytomater-gedeost-og-urter

Hvis salaten skal have lidt ekstra knas, kan du toppe den af med en håndfuld hjemmelavede urtecroutoner med hvidløg og parmesan. : https://www.opskrifter.dk/opskrift/858-croutoner-med-urter-hvidløg-og-parmesan

God fornøjelse!