ØKOLOGI
Økologisk dyrkning af sæsonens krydderurter
Økologi er på en hel del områder et skridt i den rigtige retning. Blandt andet giver det et kvalitetsløft på vores produkter, fordi der med denne dyrkningsform følger nogle sunde fordele. Planterne skal kæmpe for næringsstofferne og overlevelse på en helt anden måde end ved konventionel dyrkning, de vokser langsommere og får dermed et højere niveau af tørstofværdi og æteriske olier i planten. Det giver vores krydderurter en fyldigere smag og en flottere farve.
Så ja, vi er ret stolte af vores produkter og håber, at de både overrasker og overgår dine forventninger når du serverer dem for dine gæster, familie og venner.
ØKOLOGISK DYRKNINGSFORM
Vi har udviklet en ny unik økologisk dyrkningsmetode, der medfører langt mere holdbare urter, end det er tilfældet i det øvrige marked. Det øger ”shelflife” og er dermed en formindskelse af madspildet. Når du står med produktet i hånden, skal du vide, at intet er overladt til tilfældigheder.
Alt hvad du ser er nøje planlagt (med respekt for den naturlige udviklingsmetode) for at give dig den ypperligste kvalitet på samtlige parametre. Vi opfylder alle nationale og internationale regler for økologisk produktion.
Den unikke økologiske dyrkningsform, som vi anvender, indebærer langt mere holdbare urter med en noget højere tørstofværdi og indhold af æteriske olier. Det giver vores krydderurter en fyldigere smag og en flottere farve.
Kompost
Vi får vores spagnum fra en Klynetørvsmose. Der er sikkert ikke mange der ved, at tørv principielt er en plante der vokser ca. 1 cm pr. år, så det er ikke sådan, at man på den måde nødvendigvis tømmer mosen. Hvis man ikke driver rovdrift vil man efter en pæn årrække ganske vist, kunne få tørv igen. Udfordringen med spagnum er derimod, at kloden om få år nærmest får fordoblet efterspørgslen og at der bliver frigivet en del CO2 når man udvinder den. For at kompensere for dette, tilsætter vi 25-30 % komposteret pile flis/bark (som har bundet en masse CO2 i opvæksten). Der kommer snart endnu flere produkter på markedet, så vi inden for få år forventer, at kunne ramme en halvering af spagnumforbruget. Det vil sige en 50 % reduktion af CO2 aftrykket i potten.
For at få den færdige kompost tilsættes yderligere: vand, økologisk gødning, nematoder (mikroskopiske nyttedyr) og bakterier der hæmmer svampesygdomme og visse skadedyr. Vores kompost indeholder hverken jord eller andre skadelige bakterier. Analyser viser enten helt rent eller det der svarer til overfladen på en ost.
Såning
Vi benytter ubejdset certificeret frø fra de største og mest anerkendte frøfirmaer i Europa. Frøet bliver i stedet for varmebehandlet så man undgår de værste svampesygdomme ad den vej og i øvrigt forædles frøet løbende så det naturligt bliver resistent over for netop visse svampesygdomme og skadegørere.
Gødningsvand
Vi benytter IKKE regnvand, idet vi simpelthen er bange for udefrakommende stoffer som Pfas, tungmetaller, rester af sprøjtemidler, bakterier og lignende der kan dratte ned fra himlen. Så her går vi ikke på kompromis med fødevaresikkerheden. Til gengæld passer vi meget på det vand vi så bruger og har derfor kun lukkede kredsløb. Det gælder både m.h.t. økogødningsvandet og selv gulvspulevandet bliver opsamlet, renset og genbrugt igen og igen.
Bekæmpelse
Vi dyrker alt efter gode økologiske principper og går naturens vej ved hjælp af nyttedyr som angriber skadegørere som f.eks. lus. Ligeledes benyttes godartede bakterier og andre snedige tricks i denne kamp.