I de seneste år er økologi blevet en stadig mere populær måde at dyrke og producere fødevarer på. Det er ikke kun på grund af forbrugernes stigende interesse for bæredygtighed og sundhed, men også fordi økologi i høj grad bidrager til et bedre miljø og en mere bæredygtig fremtid. Hos Legro benytter vi den økologiske dyrkningsform ikke kun fordi, det er godt for miljøet, men også fordi det er godt for vores produkter. 

Hos Legro bruger vi f.eks. ikke sprøjtemidler men går i stedet naturens vej og benytter hjælp fra nyttedyr, som angriber skadegørere som f.eks. lus. Ligeledes benyttes godartede bakterier og andre snedige tricks i denne kamp. Alt sammen efter gode økologiske principper. 

Legros planter vokser langsommere og kæmper for næringsstofferne på en helt anden måde, end ved konventionel dyrkning. Det resulterer i en højere koncentration af æteriske olier i krydderurterne, som giver en fyldigere smag og flottere farve. Ydermere benytter vi os af ubejdset certificeret frø fra de største og mest anerkendte frøfirmaer i Europa. Frøet bliver i stedet varmebehandlet, så man undgår de værste svampesygdomme, og i øvrigt forædles frøet løbende, så det bliver naturligt resistent over for visse svampesygdomme og skadegørere. 

Hos Legro har vi udviklet en unik økologisk dyrkningsmetode, der giver langt mere holdbare urter end der findes på det øvrige marked. Det betyder, at vores produkter har en længere “shelf life” (Shelf life er den tid, hvor en vare kan opbevares og stadig være af acceptabel kvalitet til at blive solgt eller brugt. Det er den periode, hvor produktet opfylder specifikationerne for kvalitet og sikkerhed, og kan forblive salgbar eller brugbar), og derved mindsker madspild. 

Når du vælger Legros produkter, kan du være sikker på, at intet er overladt til tilfældigheder. Alt er nøje planlagt for at give dig den ypperste kvalitet på samtlige parametre, og Legro opfylder naturligvis også alle nationale og internationale regler for økologisk produktion. 

Generelt er økologi på mange områder et skridt i den rigtige retning; det er godt for miljøet, sundheden og det kan smages i produkterne. Hos Legro er vi derfor stolte af at kunne tilbyde en økologisk dyrkningsform, der giver dig en sundere og mere bæredygtig fremtid.