Vi er tæt på at befinde os i epicenteret af sommeren rent kalendermæssigt. Der er der en stærk tradition for at spise alskens lækkert mad. Man kan måske også slippe afsted med en påstand om, at det for mange især handler om at grille.

Men uanset hvilken kilde, du bruger til al din sommermad, kan du gøre brug af alle de lækre krydderurter, som vi har til rådighed her til lands. Vi præsenterer derfor en række forskellige sammenhænge, som du konkret kan bruge krydderurter i, her.

Det første eksempel er grillkød. For når du steger kødet, kan du til alles gavn lægge krydderurter med ind i grillen, fordi det vil tilføre den dejlig nuance til røgsmagen i kødet. Gode eksempler på, hvilke krydderurter du kan lægge herind er: Kørvel, timian, rosmarin og naturligvis basilikum. Disse kan du naturligvis i lige så høj grad bruge, hvis du steger kødet på en pande.

Kartoffelsalat er næste eksempel i rækken, fordi du her klipper purløg ud over men også med fordel kan bruge både basilikum og oregano til at putte oven på.

Du kan også bage baguettes og til det bruge rosmarin. Giver en dejlig smag.

Eller du kan lave drinks med krydderurter i? Eksempelvis en hjemmelavet Mojito med mynte i. Smager himmelsk!

Og slutteligt kan du naturligvis lave dejlig kryddersmør. Og det gode ved kryddersmør er, at der kan du praktisk bruge alle de urter, som din fantasi rækker til. Man går meget sjældent galt i byen på den måde.

God sommer!