Af og til køber vi friske urter ind til en ret, men får kun brugt halvdelen. Det betyder dog ikke, at resten skal gå til spilde. Vi giver dig her en række forslag til, hvordan du på kreativ vis får brugt resten af dine krydderurter!

 

Lav din egen kryddersmør 

Hjemmelavet kryddersmør er både let at lave og et sikkert hit hos dine gæster. Og så passer det næsten til enhver lejlighed – fra bøffer og steaks til sommerkartofler og friskbagt brød.    

Find vores favoritopskrifter her.

 

Hjemmelavede smoothies med krydderurter 

Krydderurter i smoothies er et hit. De giver både ekstra smag, og så har de et højt indhold af vitaminer og antioxidanter, der er godt for krop og helbred.   

Bliv kølet ned i sommervarmen og find din favorit blandt de tre lækre opskrifter, vi har samlet i vores blogindlæg her.

 

Få varmen med en hjemmelavet urtete 

Te kan brygges på alverdens måder. En te brygget på friske krydderurter indeholder masser af vitaminer og antioxidanter, og er derfor en let måde pleje kroppen med naturens helende kræfter. Omsæt dine overskydende urter til en dejlig, hjemmebrygget urtete og få varmen i de kolde vintermåneder.   

Læs mere og se vores favoritopskrifter her. 

 

Frys dine urter ned og gem dem til en anden gang 

Hvis du ikke når at få brugt dine urter, kan du altid fryse dem ned. Et godt tip er at fryse dem ned som små isterninger dækket af en god olivenolie. På den måde har du altid krydderurter klar ved hånden, når du skal bruge dem, og så minimerer du desuden risikoen for, at urterne tager skade og bliver brune i fryseren.   

Læs mere om, hvordan du fryser dine urter ned her.