Kylling og urterne
Kylling er godt. Urter er godt. Og sammen gør de underværker. Det ved de fleste.
Eksempelvis er basilikum utrolig lækkert, både hvad angår aroma og ikke mindst smag. Kylling og basilikum er lidt en overset kærlighedshistorie, som ifølge os ikke får nok opmærksomhed.
Retten kan tage sig ud på alskens måder, og derved kombineres med et væld af supplerende ingredienser. Eksempelvis kan kyllingen både bestå af en hel kylling i ovnen, hvor basilikum fyldes indeni og udenpå med dertilhørende tilbehør, eller kyllingelår som vist på billedet, eller endeligt kan det være et grillet kyllingebryst, som vi herunder vil tage udgangspunkt i.
Af ingredienser skal du bruge (som minimum – tilføj gerne flere urter):
- 4 stk. kyllingebryst
- 2 tsk brun sennep
- 1 bundt frisk basilikum
- 1 deciliter mozzarella
- Evt. 4 skiver parmaskinke
Fremgangsmåde
Marinér kyllingekødet 2 timer, før du skal tilberede retten. Kyllingen lægges i køleskabet efter marinering.
Fordel basilikum og mozzarella på skinken, og rul den herefter sammen, så den former en lille rulle. Skær en lomme i kyllingebrystet, som de formede skinkeruller kan komme ind i. Krydr nu grundigt med timian, hakket persille, og hvad du ellers har ved hånden. Fantasien er som bekendt den eneste fjende.
Steg dem nu på grillen ved middel til middelhøj varme i 6-7 minutter på hver side ca.
Velbekomme og god fornøjelse!