Kryddersmør er i en paraplybetegnelse for flere slags smør, som der er forskellige krydderurter i. Vi vil her vise en meget simpel fremgangsmåde, hvorpå du kan lave lækkert kryddersmør med forskellige krydderurter i.
Kryddersmør – uanset hvilken specifik krydderurt, du bruger – er generelt velegnet til især de sommerlige retter, hvor man typisk får det til en bagt kartoffel, flutes, bøffer, majskolber, grøntsager og meget mere, som kun fantasien sætter grænser for. Et forslag til en specifik ret kunne være Gratineret Hummer med kryddersmør.
Fremgandsmåden er den samme uanset hvilke krydderurter, du bruger. Men allerførst præsenterer vi her de ingredienser, som du skal bruge:
- 100 g smør ( eller hvor meget du nu skal bruge)
- 1-2 hvidløg
- Lidt salt og evt. en lille smule peber alt efter smag og behag
- 2-3 spiseskefuld hakket krydderurt
Du kan i øvrigt bruge alle de krydderurter, du selv synes. Det kunne eksempelvis være:
– Persille
– Timian
– Estragon
– Koriander
– Basilikum
– Oregano
– Rosmarin
– Og mange flere
Fremgangsmåde
Først tager du smøren ud af køleskabet, så det kan blive blødt, fordi det skal være nemt at ælte rundt med de andre ingredienser. Ellers risikerer du at bøje gaflen og evt. få ondt i fingeren. Og det kan vi lige så godt undgå.
Herefter hakker du din krydderurt. Hvidløgene anbefales at blive revet eller knust, men du kan også godt bare hakke dem. Tilsæt herefter salt og evt. peber, hvis du er til det.
Bland nu ingredienserne sammen med smøren og rør det godt rundt.
Stil det så i køleskabet, indtil det skal bruges.
Vupti, så har du lækker kryddersmør.
Velbekomme!