Forlæng de grønne urters smag
Når dine krydderurter boomer eller du bare har mere end nok til ugens menu, så fortvivl ej! Brug dine friske krydderurter til at lave smagfulde olier til madlavningen, der kan gemmes og som forlænge holdbarheden af de grønne urter skønne smag.  

Lav olier på en enkel krydderurt, eller giv dig i kast med blandingsolier af en perfekt bouquet garni kombineret af urter efter din smag. Måske kan en frisk olie med persille, til blomkålssuppen, eller en skøn olie blandet af timian og oregano, til at toppe pizzaen af med, friste? Du kan gå i gang med det samme!

Laver du dine olier på flotte flasker, der skal pynte i køkkenet eller bruges som værtindegave kan du med fordel lade et par flotte kviste eller en hel buket være udstillet i din skønne olieblanding.

Det skal du bruge til din krydderurteolie: 

  • 3 dl god olie efter din smag 
  • 1 bundt af dine yndlings friske krydderurter 
  • 1 fed hvidløg 
  • 2 skeer saft fra en citron 
  • 1 skoldet glas/flaske 
  • Evt. Salt og peberkorn

Sådan gør du: 
Skyld krydderurterne grundigt i en si og lad dem dryppe af. Lav så små snit i både hvidløg, blade og stilke på de friske krydderurter, så alle de skønne smagsnoter nemmere kan trække ud. Hak eventuelt et par blade, der i sin rene form virkelig giver olien den gode smag. Blancher så urter og hvidløg ved at dyppe dem kort i kogende vand – bare et kort øjeblik. Det sikrer, at ingen bakterier bliver tilbage og tager også den skarpe smag fra hvidløget, så det ikke bliver overdøvende. Lad urterne afkøle før olien hældes over alle ingredienserne. Tilføj så citronsaft, salt og peberkorn efter ønske. Fyld afslutningsvis din krydderurteolie på flaske – Voila!  

Gode tips til at bevare oliens smag og forlænge holdbarheden
Den bedste holdbarhed og smag på din krydderurteolie opnås ved at minimere muligheden for bakterievækst. Vask og skold derfor indledningsvis dit glas/flaske som du vil bruge til at opbevare olien og stil gerne den færdige olie i køleskabet. Oliens smag bliver bedre for hver dag den får lov at trække – gerne helt op til 14 dage. Smag løbende efter, hvornår du synes, at din krydderurteolie har nået de helt rigtige smagsnoter.